Les in Suppen, Zeilen, Kanoën & Windsurfen (8-16 jr)

Tijdens de weekenden van 10 & 11 juli en 20, 21 & 22 augustus zijn er op het Amsterdamse Marineterrein meerdere watersporten te beleven. Alle sporten zijn gratis toegankelijk voor kids tussen de 8 – 16 jaar. Op deze dagen zal er van 10:00 tot 21:00 uur een top team klaar staan om ook van deze zomer wat speciaals te maken! 

Leer suppen, kanoën, zeilen en windsurfen onder begeleiding van professionele instructeurs van Optimist on tour. Je hebt geen ervaring nodig, alleen een beetje lef én een zwemdiploma natuurlijk. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging op het water? Meld je dan meteen aan. 

Heb jij je zwemdiploma en wil je mee doen met de Mokums Zwemmeerdaagse, klik dan hier voor meer informatie. Kijk voor de laatste updates bij programma & informatie 

Suppen & Kanoën (8-16 jr)

Amsterdamse Waterspelen

SUP staat voor ‘Stand Up Paddleboard’, een grote surfplank waar je staand op peddelt. Het lijkt misschien heel makkelijk, maar daar is een hoop evenwicht voor nodig. Tijdens de Amsterdamse Waterspelen kan jij dit leren van echte professionals, zodat jij straks suppend door de grachten van Amsterdam kan!

Van relaxed kanoën tot dwars door de branding! Kanoën is er voor rustgenieters en waaghalzen. Leer tijdens de Amsterdamse waterspelen op een laagdrempelige manier de fijne technieken van het kanoën. Zodat je later misschien wel door de wilde wateren van de grachten van Amsterdam kan kanoën. 

Suppen en Kanoën is dit jaar samengesmolten tot één activiteit. De waterratten krijgen voor beide sporten een goeie basisuitleg en kunnen daarna zelf kiezen of ze gaan suppen of kanoën. Gedurende de shift kan er natuurlijk ook zo vaak als men wil geswitcht worden tussen de activiteiten.

Zeilen (8-12 jr)

Amsterdamse Waterspelen

Bij zeilen komt een hoop techniek te kijken. Moet je aanhalen of toch iets laten vieren? Bak- of toch stuurboord? Ga overboord tijdens de Amsterdamse Waterspelen en kies er voor om te gaan zeilen, dan leer je binnen één uur een goede basis. 

Windsurfen (8-16 jr)

Windsurfen is een spannende en spectaculaire watersport. Nederland is een groot windsurfland en kent meerdere Olympisch kampioenen. Leer gedurende de Amsterdamse waterspelen de 4 belangrijkste basis stappen van het windsurfen om zo te beginnen aan het avontuur tot een Olympische medaille.

Voor het Windsurfen zijn er maar een beperkt aantal plekken. Als je wilt windsurfen moet je je aanmelden voor een plekje voor het Suppen & Kanoën. Dan kan je op de dag zelf aangeven dat je wilt windsurfen.