Activiteiten

Tijdens de gratis toegankelijke Amsterdamse Waterspelen vrij zwemmen en kennis maken met en meedoen aan bijzondere watersporten als x-diving, beachwaterpolo, synchroonzwemmen, de zwemdriedaagse en het Open mokums Kampioenschap Bommetje. Ook kun je meedoen aan waterworkshops en als team mee-racen met de Scheepskistenderby in jullie zelfgebouwde scheepskist. Omdat we niemand onvoorbereid het water in sturen organiseren wij verschillende clinics. Houdt onze social media en website in de gaten.

X- Diving – De AWS Cup (16+)

X-diving is een combinatie van schoonspringen, free-runnen, trampolinespringen en turnen waarbij de deelnemers van een hoge schans springen. X-diving is je grenzen verleggen, nieuwe uitdagingen aangaan, je tricks tonen en nieuwe tricks leren. Het mooie van X-diving is dat je als turner, freerunner of trampolinespringer evenveel kans maakt als een ervaren X-Diver. 

De AWS Cup: voorrondes & finale
Dit jaar kun je voor het eerst meedingen naar AWS Cup. Gedurende de waterspelen zijn er dagelijks meerdere voorrondes waar je aan mee kunt doen. De winnaars van deze voorrondes zullen het uiteindelijk opnemen tegen ervaren springers in een spannende finale op zondag.

Beachwaterpolo (alle leeftijden)

Tijdens de Amsterdamse Waterspelen nemen teams van Zwemvereniging Dolfijn, Studentenwaterpoloclub Jaws en LHBT waterpoloclub Waterproof het tegen elkaar op. Beachwaterpolo is een snelle en spectaculaire variant van waterpolo en is Nederland stormenderhand aan het veroveren. Na afloop van hun wedstrijden, kun jij het tegen hen opnemen in de waterpolo-arena van de Amsterdamse Waterspelen.

Synchroonzwemmen (alle leeftijden)

Synchroonzwemmen is dansen en zwemmen tegelijk, goed voor je ritmegevoel, lenigheid, conditie en lichaamsbeheersing. Zwemvereniging Upstream, één van de weinige verenigingen met een gemengd synchroonzwemteam, is regelmatig te zien op evenementen als de Amsterdam City Swim en de Pride. Houd het programma in de gaten voor meer informatie en tijden.

Clinic
Heb je nog nooit synchroon gezwommen maar lijkt het je wel leuk? Schrijf je dan hier in voor de clinic Synchroonzwemmen. Wie weet toon jij deze zomer je skills aan een volle tribune tijdens de Amsterdamse Waterspelen.

Het Mokums kampioenschap Bommetje (alle leeftijden)

Het maken van een winnend Bommetje is het resultaat van urenlange training en perfecte techniek. Tijdens de Amsterdamse Waterspelen zal er in verschillende leeftijdscategorieën worden gestreden om de begerenswaardige titel ‘Amsterdamse Bom 2021’. Voorafgaand aan de Waterspelen zullen professionele bommers Ultra Splash, Shock Wave en Vliegende Eekhoorn twee trainingen verzorgen. 

De Zwemmeerdaagse: baantjes trekken in de arena (alle leeftijden)

Een heuse Zwemmeerdaagse met aan het einde een medaille kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de Amsterdamse Waterspelen. Iedere ochtend voor de officiële opening van het programma kun je banen trekken in onze arena. Zwem drie of vijf dagen lang 1 km per dag, dan ontvang je je eerste AWS Zwemmeerdaagse medaille!

Optimists on tour (8+)

Optimist on Tour is een watersportprogramma van het Watersportverbond waarbij kinderen tussen de 8 en 16 jaar gratis kunnen kennismaken met allerlei toffe watersporten. Onder leiding van professionele instructeurs leer je zeilen, windsurfen, kanovaren, suppen en waterskiën. Deelname aan de Optimists on tour is heel toegankelijk omdat je geen ervaring nodig hebt, alleen een zwemdiploma. Het programma dat aangeboden wordt door Optimists on tour speelt zich in een apart bassin buiten de arena af en is doorlopend vanaf 10:00 uur.

Waterskiën (8+)

Altijd al een keertje willen waterskiën? Tijdens de Amsterdamse Waterspelen is er dagelijks een echte waterskibaan. Inschrijven kan ter plaatse. Kijk voor de tijden bij het programma.

Radiografisch bestuurbare bootjes

In het kleine haventje tussen het Marineterrein en het Scheepsvaartmuseum presenteren de eigenaren van radiografisch bestuurbare bootjes afkomstig uit het hele land hun schepen. Denk aan prachtige historische zeilschepen, spectaculaire blusboten en ware booreilanden. De mannen en vrouwen van de ANSF hebben het allemaal.